Ponovno otkrivanje crkve

Zašto je Hristovo telo suštinski važno

Partnerstvo

Naručite

Preuzmite

Coming Soon

Naručite primerak knjige Ponovno otkrivanje crkve na svom jeziku!

„Da li je crkva zaista tako važna?“

Današnje crkve susreću se sa mnogim poteškoćama. Možda se i vi pitate da li je vredno posvetiti se lokalnoj crkvi.

Ova knjiga nas u pravo vreme podseća da je crkva više od internet prenosa – crkva je suštinski važno zajedništvo Božijeg naroda koji sprovodi Božiji naum.

O autorima

Džonatan Liman (Dr, Univerzitet u Velsu) radi kao glavni urednik u organizaciji 9Marks i jedan je od voditelja podkasta pod nazivom Pastors’ Talk. Napisao je i uredio više od dvanaest knjiga i predaje na nekoliko teoloških fakulteta.

Džonatan sa svojom suprugom i četiri ćerke živi u predgrađu Vašingtona i služi kao starešina u Baptističkoj crkvi Cheverly. Možete ga pratiti na Tviteru @jonathanleeman.

Kolin Hansen (Mr, teološki fakultet Trinity Evangelical Divinity School) služi kao urednik sadržaja i glavni urednik u organizaciji Gospel Coalition. Voditelj je podkasta pod nazivom Gospelbound i koautor knjige Gospelbound – Living with Resolute Hope in an Anxious Age.

Služi kao starešina u crkvi Redeemer Community Church u Birminghamu u Alabami i član je savetodavnog odbora teološkog fakulteta Beeson Divinity School. Možete ga pratiti na Tviteru @collinhansen.

Bog nas ne poziva u crkvu jer je to ušuškano mesto na kome možemo naći malo duhovnog ohrabrenja… On nas poziva u dom u kome se retko nalazi ono što želimo, ali uvek ono što nam je potrebno.

Odobrenja

„Crkvu više ne možemo uzimati zdravo za gotovo; ova generacija želi da zna zašto radimo to što radimo. Hansen i Liman vešto kombinuju biblijsku misao sa događajima iz stvarnog života kako bi stvorili manifest onoga što crkva danas treba da bude… Ovo je knjiga koju vaša crkva treba da čita i o kojoj treba da razgovara.“

Mak Stajls, misionar i bivši pastor na Bliskom istoku; pisac, evangelista.

„Ova knjiga napisana je u pravo vreme, u doba u kojem vlada zbunjenost i razočaranje po pitanju suštinske potrebe lokalne crkve. Hansen i Liman pružaju logično, praktično, biblijsko i osnovno razumevanje uloge koju crkva ima u životu svakog vernika…“

Migel Nunez, pastor crkve International Baptist Church u Santo Domingu u Dominikanskoj Republici.

Da li vam je potrebna crkva?

 

Ova knjiga ima za cilj da vam pomogne da ponovo otkrijete crkvu. Možda vam čak pomogne da po prvi put otkrijete zbog čega Bog želi da vam sastanci sa lokalnom crkvom budu prioritet i zašto želi da joj se posvetite.

 

NaručitePreuzmite

Da li vam je potrebna crkva?

Ova knjiga ima za cilj da vam pomogne da ponovo otkrijete crkvu. Možda vam čak pomogne da po prvi put otkrijete zbog čega Bog želi da vam sastanci sa lokalnom crkvom budu prioritet i zašto želi da joj se posvetite.

Slična literatura

Zašto se priključiti crkvi?

U proteklih par meseci mnoge crkve su prestale da se sastaju. Globalna pandemija, naređenja vlasti i želja da služimo jedni drugima i društvu, sprečile su nas da se okupljamo.

7 loših razloga da prestaneš da ideš u crkvu

U našem potrošačkom društvu preovladava mudrost koja kaže da treba da budemo lojalni proizvodima ili brendovima samo dok su nam potrebe i ukusi zadovoljeni.

10 Razloga za vraćanje u crkvu posle KOVIDA-19

U periodu od preko 20 godina pastoralne službe, upoznao sam na desetine ljudi koji su bili skeptični po pitanju članstva u crkvi.

©️ 2021 Crossway