Herontdekking

Waarom zou ik naar
de kerk gaan?

In samenwerking met:

Bestel

Bestel een exemplaar van Herontdekking in jouw taal!

“Is de gemeente echt zo belangrijk?”

De kerken van vandaag worden geconfronteerd met een aantal zware uitdagingen. Misschien ben jij wel iemand die zich afvraagt of het nog wel de moeite waard is om verbonden te zijn aan een plaatselijke gemeente.

Dit boek is een belangrijke wake-up call dat de kerk veel meer is dan een livestream – het is een essentiële gemeenschap van Gods mensen die Gods missie bevorderen.

Over de auteurs

Jonathan Leeman (PhD, University of Wales) is de redacteur voor 9Marks en cohost van de Pastors’ Talk podcast. Hij is de auteur of redacteur van meer dan een dozijn boeken en doceert aan verschillende seminaries. Jonathan woont met zijn vrouw en vier dochters in een buitenwijk van Washington, DC, en is een ouderling in Cheverly Baptist Church. Je kunt hem volgen op Twitter @jonathanleeman.

Collin Hansen (MDiv, Trinity Evangelical Divinity School) is vicepresident van content en hoofdredacteur voor de Gospel Coalition. Hij is gastheer van de Gospelbound podcast en co-auteur van Gospelbound: Living with Resolute Hope in an Anxious Age. Hij is ouderling voor Redeemer Community Church in Birmingham, Alabama, en zit ook in de adviesraad van de Beeson Divinity School. U kunt hem volgen op Twitter op @collinhansen.

God nodigt ons niet uit om naar de kerk te gaan omdat het een comfortabele plaats is waar je een beetje geestelijke bemoediging vindt . . . Hij verwelkomt ons in een huis dat zelden is wat we willen, maar precies is wat we nodig hebben.

Aanbevelingen

“De gemeente spreekt niet langer vanzelf. We willen weten waarom we het zo doen zoals we het gewend zijn. Op een knappe manier combineren Hansen en Leeman de bijbelse ideeën met hun ervaring in de praktijk tot een programma van hoe de gemeente er nu zou moeten uitzien (…) Dit is een boek dat je moet lezen en waarover je met anderen het gesprek moet aangaan. ”

Mack Stiles, zendeling en voormalig voorganger in het Midden-Oosten; auteur, Evangelisatie

“Dit boek komt op het juiste moment, in een tijd van verwarring en teleurstelling als het gaat om de essentiële noodzaak van de plaatselijke gemeente. Hansen en Leeman bieden een logische, praktische, bijbelse en fundamentele visie op de betekenis van de gemeente in het leven van een gelovige …

Miguel Núñez, Voorganger van de International Baptist Church in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek

Heb jij de gemeente nodig?

 

Dit boek is bedoeld om je te helpen de gemeente opnieuw te ontdekken. Of misschien helpt het je om voor het eerst te ontdekken waarom God wil dat je een prioriteit maakt van het samenkomen met en jezelf toewijden aan de plaatselijke gemeente.

 

Bestel

Heb jij de gemeente nodig?

Dit boek is bedoeld om je te helpen de gemeente opnieuw te ontdekken. Of misschien helpt het je om voor het eerst te ontdekken waarom God wil dat je een prioriteit maakt van het samenkomen met en jezelf toewijden aan de plaatselijke gemeente.

Gerelateerd

Hoe de gemeente het evangelie onvervalst verkondigt

Als een voorganger de kern van de bijbelse boodschap mist, verkondigt hij een vals evangelie. Bijbelse theologie wapent je hiertegen: de Bijbel lezen in het licht van zijn belangrijkste verhaallijn, met Jezus Christus als hoogtepunt. Hoe waakt de kerk tegen een vals evangelie?

Hoe samen bidden de gemeente vormt

Het gebed is net zo onmisbaar voor de christen als ademhalen voor het menselijk lichaam – maar vaak gaat het lang niet zo vanzelf. Welke rol heeft samen bidden in de gemeente?

Hoe we Gods Woord vandaag uitleggen en toepassen

In dit toegankelijke boek zet David Helm uiteen wat er nodig is om een getrouwe uitlegger van het Woord te zijn. Wat maakt een preek tot een goede preek?

©️ 2021 Geloofstoerusting